2024. április 13., szombat, Ida napja

Címke: orvoshiány

11 cikk 1/2 oldal

Velkey György: Az orvoshiány a legégetőbb probléma

Gyakorlatias átszervezésre, az egészségügyben kiemelt kormányzati figyelemre számít Velkey György, a Magyar Kórházszövetség alelnöke az új egészségügyi kabinettel. A kórházigazgató az ECHO TV Napi aktuális című műsorában elmondta: az orvoshiányt tartják az egészségügy jelenlegi legnagyobb problémájának, de azt tapasztalják, az orvoselvándorlási trendek megfordultak.

Hekkerek célkeresztjében az egészségügyi ellátás

Az egészségügyi adatok rendkívül értékesek a feketepiacon, az orvosi rendszerek létfontosságúak, ezért ezek a szervezetek könnyű célpontjai lehetnek egy számítógépes támadásnak.

Sok fiatal háziorvosra lenne szükség

Újabb 750 millió forinttal segíti idén is az állam a fiatal háziorvosok praxisvásárlását, illetve letelepedését, a pályázatokra már lehet jelentkezni.

Nincs hazánkban krónikus orvos- és nővérhiány

A budapesti kórházak közül mindössze háromban vannak tartósan betöltetlen orvosi, és csupán egyetlenegyben régóta üresen álló ápolói státusok az intézményi adatszolgáltatások szerint.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.