2022. november 28., hétfő, Stefánia napja

Címke: Országos Széchényi Könyvtár

35 cikk 1/4 oldal

Csillagtérkép

A Mátyás király-emlékév végéhez közeledve grandiózus corvinakiállítással fogadja látogatóit a nemzeti könyvtár. A kiállítás célja a Corvina Könyvtár budai műhelyének tudományos igényű bemutatása.

Sokféle tükörben az igazi

„Az Országos Széchényi Könyvtár Ezerszer Júlia – Arcok és kérdőjelek című tárlata Szendrey Júlia magánéletét és irodalmi munkásságát mutatja be, utóbbira helyezve a hangsúlyt”.

Könyvritkaságokat kapott vissza az evangélikus egyház

Az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) visszaadta a Magyarországi Evangélikus Egyháznak (MEE) azt a 15 könyvritkaságot, köztük a Balassa-kódexet, amelyet 1950 óta letétként őrzött. A könyveket Tüske László, az OSZK főigazgatója adta át Prőhle Gergelynek, az MEE országos felügyelőjének szombaton Budapesten, az evangélikus egyház Márton napi ünnepségén.

Visszakerült eredeti tulajdonosához az elpusztultnak hitt Székely-krónika

Visszakerülhet Erdélybe a Székely-krónika. Az Országos Széchényi Könyvtárban (OSZK) őrzött, sokáig elveszettnek hitt, 1559-ben kiadott könyvritkaságot kedden ünnepélyes körülmények között adta át Tüske László, az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatója Vargha Mihálynak, a Székely Nemzeti Múzeum főigazgatójának.

Az adaptáció dicsérete

Ki gondolta volna, hogy már Jókai Mór is készített képregényelőzményként felfogható, szövegekkel párosított rajzokat?
35 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.