2019. május 23., csütörtök, Dezső napja

Címke: oroszország

2766 cikk 1/277 oldal

Putyin hiperszonikus rakétát fejlesztene

Oroszország az INF-szerződésben való részvételének felfüggesztése után új fegyverzeteket fog kifejleszteni, mindezt anélkül, hogy növelné katonai költségvetését és bekapcsolódna a fegyverkezési versenybe.

Hidegháború indulhat a Csendes-óceánon

Japán kerülhet az amerikai–kínai szembenállás középpontjába, amennyiben Amerika véglegesen felmondja az INF-szerződést, mindeddig ugyanis ez az amerikai–szovjet paktum tartotta vissza Washingtont attól, hogy közepes hatótávolságú rakétákat telepítsen a csendes-óceáni térségbe. Az egyezmény felrúgása így – a japán sajtó szerint – gyökeresen eltérő geopolitikai helyzetet fog teremteni.

Japán kerülhet az amerikai-kínai szembenállás középpontjába

A közepes és rövid hatótávolságú nukleáris eszközök felszámolásáról szóló (INF) szerződés végleges felmondása következtében újabb amerikai rakétákat fognak telepíteni az ázsiai-csendes-óceáni térségbe, és Japán, ahol katonai amerikai támaszpontok működnek, a Washington és Peking közötti szembenállás középpontjába került majd – vélte vasárnap a baloldalinak tekintett Aszahi Simbun című országos japán napilap.

Lefoglaltak egy japán halászhajót az orosz hatóságok

Lefoglaltak az orosz hatóságok egy japán rákászhajót a Japán-tengeren, mert állításuk szerint Oroszország kizárólagos gazdasági övezetében tevékenykedett – tudatták szombaton a japán Simane prefektúra hatóságai.

Amerika felmondja a rakétaszerződést

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter pénteken bejelentette, hogy az Egyesült Államok megkezdi az INF-egyezményből való kivonulás folyamatát.
2766 cikk 1/277 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.