2022. január 26., szerda, Vanda, Paula napja

Címke: Ororszország

9 cikk 1/1 oldal

Szép emlékek

Nincs olyan török diplomata vagy utcai járókelő, aki ne úgy gondolna a híres százötven évre, mint kulturális tapasztalatcserére és boldog, mosolygós összeborulásra.

Amerika magára hagyhatja Ukrajnát

Petro Porosenko ukrán államfő telefonon egyeztetett Donald Trumppal. Elődjéhez képest az új amerikai elnök egészen más hangnemet ütött meg a donbaszi konfliktus kapcsán.

Lengyelország látatlanban nem egyezik bele a menekültkvótákba

Lengyelország eleget tesz menekültügyi kötelezettségeinek, de ez irányú politikájának alapja a menekültstátusért folyamodók kérvényeinek egyéni elbírálása lesz, és látatlanban nem egyezik bele semmiféle uniós kvótarendszerbe – nyilatkozott hétfő este Witold Waszczykowski, az új lengyel kormány leendő külügyminisztere.

Szíria: Orosz-amerikai megegyezés a harci gépekkel kapcsolatban

Egyetértési memorandumot írtak alá kedden az amerikai és az orosz fegyveres erők képviselői egyebek között azokról a lépésekről, amelyek segítségével minimálisra csökkenthető a két országnak a Szíriában párhuzamosan légicsapásokat végrehajtó gépei közötti véletlen konfliktus lehetősége – jelentette be kedden a Pentagon.

Ponta: Romániának segítenie kell Moldovát

Moldova gazdasági szankciókkal szembesült Oroszország részéről, amiért társulási egyezményt kötött az Európai Unióval, ezért Romániának kötelessége a segítségére sietni, és európai közeledését támogatni – hangoztatta Victor Ponta baloldali román miniszterelnök kedden, miután Bukarestben találkozott a hivatalos látogatásra Romániába érkezett Valeriu Strelet moldovai kormányfővel.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.