2022. november 29., kedd, Taksony napja

Címke: örökség

22 cikk 1/3 oldal

Az SZDSZ öröksége a mai napig érezhető

Az SZDSZ már lassan egy évtizede nem politikai tényező, öt éve pedig jogilag is megszűnt. Azonban az embernek mégis olyan érzése van, mintha a szabad demokraták szelleme a mai napig velünk élne. Sőt, Demszky Gábor volt főpolgármester, aki liberálisabb a liberálisoknál is a közelmúltban bejelentette, visszatérne a politikába, pedig Demszky és az SZDSZ-es haverjai alatt a főváros gyakorlatilag inkább visszafejlődött, semmint előre. Az ECHO TV Informátora felelevenítette a Demszky-érát, valamint elemezte a liberális szellemiség térnyerését.

Háromszáz éve megnyílt kávézóra emlékeznek Kőszegen

Háromszáz éve nyílt meg Kőszeg első kávézója, erre emlékeznek egy kiállítással a kulturális örökség napjai országos rendezvénysorozat keretében – tájékoztatta az MTI-t a történelmi kisváros turisztikai menedzsere.

Heller Ágnes celebségéről, múlandóságáról

A titulusok, az ilyen vagy olyan okból való ismertté válás nem feltétlenül jelenti azt is, hogy meghatározóvá válsz a szakmádban, a hazai vagy a nemzetközi kultúrában.

A kő marad?

Egyre több jel utal arra, hogy Románia mélyen megbánta a jóvátételt: az 1945 után elkobzott birtokok, lakó- és gazdasági ingatlanok, kastélyok visszaszolgáltatását.

Nem adta fel Miklósvár grófja

A miklósvári kastély tulajdonosa 1989 után tért vissza Erdélybe a nyugat-európai emigrációból. Mára sikerült visszaszereznie ősei birtokainak jó részét.

Új kultuszfilm: az Örökség

A film még apróbb hibái ellenére is – kicsit lehetett volna feszíteni, vágni, főleg az első felén – ott lesz a misztikus horrorok örökranglistájának elején.

Megrongálta a cárt a cárért

Többmilliós kárt okozott egy orosz férfi néhány napja, aki megrongált egy Mona Lisával egyenértékű festményt. Többévnyi börtön is várhat rá.

Épített örökségünk reneszánsza

Téesz, pártszékház, elmegyógyintézet vagy jobb esetben iskola működött a kommunizmus idején a magyar kastélyokban, amelyek nagy része lepusztult állapotban érte meg a rendszerváltást.
22 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.