2024. február 23., péntek, Alfréd napja

Címke: orlando

37 cikk 1/4 oldal

Világbajnok a TEK csapata

A Terrorelhárítási Központ (TEK) csapata nyerte a különleges rendőri szolgálatok világbajnokságát az amerikai Orlandóban.

30 millió dollárt gyűjtöttek az orlandói áldozatok és hozzátartozóik javára

Mintegy 29,5 millió dollárt (8 milliárd forintot) gyűjtött össze a OneOrlando Fund nevű alapítvány a floridai Orlando város egy melegbárjában elkövetett júniusi tömeggyilkosság túlélői és a halálos áldozatok hozzátartozói megsegítésére. A pénzösszeg szétosztását kedden kezdik meg.

A mészárlás elkövetője azt hangoztatta, hogy az „iszlám katonája”

Muszlim harcosnak mondta magát az orlandói mészárlás elkövetője, Omar Mateen a rendőrség tárgyalóival folytatott telefonbeszélgetéseiben – derült ki e beszélgetések leiratainak az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) által hétfőn nyilvánosságra hozott részeiből.

Szakértő: a túszejtő terrorista is tekinthető öngyilkosnak

A túszejtő terroristák is tekinthetők öngyilkosoknak, mert amikor megadhatnák magukat, inkább kiprovokálják a kivégzésüket – mondta Végh József kriminálpszichológus az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Megdobták a québeci kormányfőt a virrasztáson

Megdobta egy LMBT-aktivista Philippe Couillard québeci kormányfőt az orlandói tömeggyilkosság áldozataiért tartott csütörtök esti montreali virrasztáson – jelentették különböző források.
37 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.