2023. május 30., kedd, Janka, Zsanett napja

Címke: orgona

11 cikk 1/2 oldal

Legendás orgonák hangjai

Rhoda Scott és Zeffer András koncertje most sajnos elmarad, pontosabban átcsúszik jövő tavaszra, így a dzsessz- és rockrajongóknak nem kell csalódniuk.

Bemutatták a Zeneakadémia felújított orgonáját

Október 22-én, az intézményalapító Liszt Ferenc születésnapján rendezendő ünnepélyes koncerten szólal meg újra a budapesti Zeneakadémia nagytermében a felújított Voit-orgona, amelyet pénteken mutattak be Budapesten.

Felújították a Zeneakadémia egyedülálló orgonáját

Felújították és eredeti helyére visszaállították a Zeneakadémia egyedülálló orgonáját, amelyet 1967 óta nem hallhatott a közönség. A különleges hangszert ünnepi koncerten avatják fel október 22-én, Liszt Ferenc születésnapján – mondta el Vigh Andrea, az intézmény rektora az MTI-nek.

Élő szél

Adományok és közösségi összefogás eredményeképpen a Keresztelő Szent János-templom több mint fél évszázada üresen álló karzatára történelmi minták alapján készült új hangszer került.

Rendhagyó helyszínek a pécsi Zeneszüreten

A bazilika varázslatos hangszerét, a négymanuálos, 6101 síppal rendelkező orgonát a Liszt-, Prima- és Gramofon-díjas Fassang László szólaltatta meg.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.