2021. március 6., szombat, Leonóra, Inez napja

Címke: öregedés

9 cikk 1/1 oldal

Meddig élhetnénk?

Tavaly egy amerikai kutatócsoport 115 évben maximalizálta az ember várható élettartamát, mások szerint az öregedés folyamatának késleltetésével ez az idő meghosszabbítható.

Múló csillagok

Csillagot kap a hollywoodi hírességek sétányán a 90. születésnapját múlt héten ünneplő Gina Lollobrigida, minden idők egyik legnagyobb olasz filmcsillaga.

Már csak néhány helyen gond a tbc

A betegség végleges felszámolásához szükséges teendőkre a kormányzat által készített kiadvány hívja fel a figyelmet.

Drámai népességfogyással néz szembe Japán

Japán lakossága ötven éven belül 30,7 százalékkal csökkenhet egy hétfőn bemutatott kormányjelentés szerint. A jelenség hátterében a társadalom gyors öregedése és az alacsony születési szám áll.

Egy tanulmány szerint akár 115 évig is élhetnénk

Az emberi élettartam végső határa 115 év lehet egy új amerikai tanulmány szerint, mely évtizedek adatait elemezte – írta a BBC hírportálja a Nature tudományos lap alapján.

Folyamatosan öregszik az Európai Unió népessége

Folyamatosan öregszik az Európai Unió népessége: míg 2005-ben az összlakosság 4 százaléka volt 80 év feletti, tavaly már elérte az 5,3 százalékot ez az arány – derült ki az uniós statisztikai hivatal (Eurostat) csütörtöki jelentéséből, amelyet az idősek világnapja alkalmából adtak ki.

Népszámlálás: riasztó mértékben öregszik a japán társadalom

Riasztó mértékben öregszik a japán társadalom, a távol-keleti állam lakosságának több mint negyede idősebb 65 évesnél, ami kihívásként jelentkezik mind a kormányzat, mind az ország gazdasága számára – derül ki a japán belügy és távközlési minisztérium által szerdán közzétett népszámlálási adatokból.

Miért butul el a kutyánk?

A kutyák egészséges öregedésével foglalkozik a következő öt évben Kubinyi Enikő az ELTE Etológia Tanszékének adjunktusa.

Jelentősen öregedett az EU lakossága az utóbbi két évtizedben

Jelentősen öregedett az Európai Unió lakossága az utóbbi két évtizedben: a tagállamokban élők fele tavaly 42,2 évnél idősebb volt, míg húsz évvel ezelőtt még 36,2 év volt az úgynevezett medián életkor, amely az adott népességcsoportot két egyenlő részre osztja, vagyis a lakosság egyik fele fiatalabb, másik fele idősebb ennél a kornál.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.