2022. augusztus 19., péntek, Huba napja

Címke: óraátállítás

36 cikk 1/4 oldal

Megkezdődött a téli időszámítás

A nyári időszámítás Európában egységesen elfogadott rendszer, amelyben a helyi időhöz képest egy órával előre állítjuk az órákat.

Vasárnap kezdődik a téli időszámítás

Az utazóknak érdemes tudni, hogy az óraigazítás néhány nemzetközi és belföldi vonatot érint, a menetrendet azonban emiatt nem kellett módosítani – közölte a MÁV-Start.

Vége az óraállításnak?

Európában 2019-től megszűnne a téli és a nyári időszámítás évente kétszeri váltakozása, a tagállamok pedig maguk dönthetnének arról, hogy a jövőben melyiket alkalmazzák állandó jelleggel.

Eltérő időzónák, eltérő vélemények

Regionális különbségek miatt kezdeményezték a finnek az Európai Unióban húsz éve kötelező óraátállítás megszüntetését, ami hamarosan az Európai Parlament elé kerül.

Századvég: gazdaságilag problémás lehet az óraátállítás

Gazdaságilag problémás lehet, ha az uniós tagállamok nem hoznak egységes döntést az óraállítás ügyében – mondta Regős Gábor közgazdász, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. munkatársa az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Jöhet az időzónaváltás Európában?

Juncker igyekszik majd az Európai Bizottságot meggyőzni arról, hogy át kell térni az állandó nyári időszámításra. A kérdés megítélése továbbra is ellentmondásos.
36 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.