2024. április 19., péntek, Emma napja

Címke: önvezető járművek

14 cikk 1/2 oldal

Önvezető gépkocsik vagy az autózás szabadsága?

Ha elterjednek az önvezető járművek, az nemcsak azt jelenti, hogy egy extrával többért kell fizetni, de alighanem mindenestől lemondhatunk a saját vagy családi használatú autókról.

Tervezhetik a zalai autós tesztpályát

Világszínvonalú létesítmény valósul meg Magyarországon azzal, hogy egy 70 éves járműipari tapasztalattal rendelkező, az önvezető autók fejlesztése területén is a világelsők közé tartozó cég szaktudásával épül fel a zalaegerszegi tesztpálya – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a zalaegerszegi autótesztpálya tervezési feladatairól szóló szerződés aláírásának alakalmából.

Szándéknyilatkozat az önvezető járművek akadály nélküli közlekedéséről

Szándéknyilatkozatot írt alá 29 ország – köztük Magyarország – arról, hogy együtt dolgoznak az önvezető, autonóm járművek akadály nélküli közlekedésén az Európai Unióban – mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára Rómából telefonon az MTI-nek csütörtökön.

2025-re vehetik át az uralmat a kocsink felett

A technológiák készen állnak, a városok és az utak infrastuktúrájának a fejlesztése után már csak jogi akadályai lesznek az önvezető autóknak.
14 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.