2022. december 2., péntek, Melinda, Vivienn napja

Címke: öntözés

28 cikk 1/3 oldal

Lezárult a tartósan vízhiányos időszak

Lezárult a tartósan vízhiányos időszak, amely augusztus 15-től volt érvényben – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) pénteken az MTI-vel.

Jön az öntözési ügynökség terve

Kitörési pontként tekint az öntözésre az agrárkormányzat, hiszen ez az egyik alapfeltétele az eredményes mezőgazdaságnak – húzta alá lapunknak adott nyilatkozatában Nagy István.

Hatalmas verseny zajlik a mezőgazdaságban

2050-re mintegy 70 százalékkal nő a föld lakosságának élelmiszer-szükséglete, miközben a termőterület 30 százalékkal, az ivóvíz mennyisége pedig 40 százalékkal csökken.

Csak szakember fúrhatna kutat

Szükséges a nyilvántartás elkészítése és a problémás kutak felszámolása, a vízkivételt azonban csak akkor lehet megtiltani, ha a felszíni vizek használata megoldott az adott területen.

Öntözés nélkül sorvad az agrárium

Minden fúrt kutat nyilvántartásba kell venni az országban, a vízkivételt azonban csak akkor lehet megtiltani a gazdáknak, ha eljuttattuk a felszíni vizet a tábla széléig – nyilatkozta Jakab István.
28 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.