2024. február 25., vasárnap, Géza napja

Címke: online kereskedelem

18 cikk 1/2 oldal

Megelőzhető csalódás

Egy felmérés szerint ezért érdemes jól megválasztani, hol szerezzük be az ajándékokat, mivel a csalódott vevők negyedét a kereskedők semmilyen módon nem kompenzálják.

A csomagforgalom további növekedésére számít a Magyar Posta

Az e-kereskedelem bővülésével a küldemények száma is jelentősen nőtt az elmúlt években, a posta tavaly több mint 21 millió belföldi csomagot és 18 millió feletti nemzetközi, bejövő küldeményt kezelt, idén pedig az árutartalmú küldemények száma éves szinten ismét mintegy 20 százalékos emelkedést érhet el – közölte a Magyar Posta csütörtökön az MTI-vel.

Tíz év alatt tízszeresére nőtt az online kiskereskedelem

Az internetes kereskedelem forgalma tíz év alatt, 2016 végére a tízszeresére nőtt, elérte a 300 milliárd forintot, és idén is húsz százalékkal bővül – mondta Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

Speciális szabályok az e-boltokban

A tizennégy napos lemondási lehetőség csak az Európai Unióból történő internetes vásárlásokra vonatkozik – hívta fel a figyelmet a Budapesti Békéltető Testület (BBT) annak kapcsán, hogy egyre többen online szerzik be a karácsonyi ajándékokat, ahol azonban speciális szabályok érvényesek arra az esetre, ha probléma adódik az áruval.

Hódít az online kereskedelem

A tavalyi 319 milliárd forint után becsléseink szerint 360 milliárd forint körüli bevétellel járhat. A karácsony e területen is az év legforgalmasabb időszaka.
18 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.