2023. december 7., csütörtök, Ambrus napja

Címke: onkológia

21 cikk 1/3 oldal

Hangsúlyos a megelőzés a rákellenes programban

Miután az elmúlt 25 évben sikerült megállítani a daganatos elhalálozások számának emelkedését, az új program célkitűzése a daganatos halálozás tízszázalékos csökkentése 2030-ig.

Életeket menthet a vastagbélszűrés

A legújabb hírek szerint augusztus végén valóban elindulhat az országos vastagbélrákszűrési program, amelynek előkészítése még 2016 márciusában kezdődött.

Új rák elleni gyógyszerek jöhetnek az árversennyel

Újabb onkológiai gyógyszerek befogadásához a régebbi készítmények és módszerek racionális újraértékelésére van szükség – mondta el a Magyar Onkológiai Társaság (MOT) elnöke.

Az onkológiát is segíti a nukleáris medicina

Magyarországon évente több ezer, főként daganatos vagy daganatgyanús betegnél végeznek olyan vizsgálatokat, kezeléseket, amelyeknél sugárzó izotópokat használnak.

Milliárdokból fejlesztik a rákbetegek kezelését

A daganatos betegségek kezelésé­ben új távlatokat nyithat a személyre szabott orvoslás, amelynek hazai elterjesztésében úttörő szerepet vállal a nemzeti onkogenomikai program.
21 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.