2020. október 25., vasárnap, Blanka, Bianka napja

Címke: olvadás

13 cikk 1/2 oldal

Soha nem látott tempóban olvad a grönlandi jégtakaró

Óriási, relatíve meleg, felszín alatti tengeri hullámok alulról télen is olvasztják a világ második legnagyobb jégfelületét, a grönlandi jégtakarót, amely tudósok szerint soha nem látott tempóban olvad.

Elkerülhetetlen a Föld további felmelegedése

Globális melegrekordot regisztráltak tavaly, de nemcsak az átlagos hőmérséklet nőtt, hanem a jégtakarók olvadása és a szén-dioxid-koncentráció növekedése is folytatódott.

Rekordszintű a gleccserolvadás az olasz Alpokban

Rekordszintű gleccserolvadás tapasztalható az olasz Alpokban az elmúlt hetek hőhulláma miatt. Néhány évtizeden belül teljesen eltűnhet a jég- és hótakaró.

Hétfőn indul újra a balatoni kompközlekedés

Hétfőn reggel újraindul a balatoni komp Szántód és Tihany között a kedvező időjárásnak köszönhetően több mint másfél hónapos kényszerszünet után – derült ki a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményéből.

A hideg idő visszatértével enyhülhet a belvíz helyzet

A hirtelen olvadás hatására szinte biztos volt, hogy egyre nagyobb területeket borít majd el a belvíz, a téli időjárás visszatértével azonban javulhat a helyzet – mondta Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője az M1 aktuális csatornán vasárnap este.
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.