2024. június 20., csütörtök, Rafael napja

Címke: oltóanyag

12 cikk 1/2 oldal

Tovább fertőzhet a nyugat-nílusi láz

Szúnyogcsípéssel és véradás útján terjedhet a nyugat-nílusi láz vírusa, amely a korábbi évekhez képest több embert fertőzött meg idén hazánkban és egész Európában.

Megérkezett Kárpátaljára a kanyaró elleni oltóanyag

Megérkezett Kárpátaljára csütörtökön annak a 20 ezer adag kanyaró elleni oltóanyagnak az 5 ezer dózis vakcinát tartalmazó első szállítmánya, amelyet a magyar kormány ajánlott fel humanitárius segélyként egy hónapja az ukrajnai megyének, hogy megakadályozható legyen a fertőző kór átterjedése a területére a szomszédos Romániából.

Járványok és kórházi fertőzések megelőzésében is segíthet egy magyar találmány

A világjárványok és a kórházi fertőzések megelőzésére is egyedülálló megoldást hozhat a debreceni Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ (FIEK) keretében megalakuló, sejtvonalalapú biotechnológiai oltóanyaggyártó kísérleti üzem – jelentették be a projekt nyitókonferenciáján szerdán a Debrecenben.

Embereken tesztelik a Zika-vírus elleni újabb oltóanyagot

Az amerikai egészségügyi hatóságok a Zika-vírus elleni küzdelem keretében embereken is elkezdtek kipróbálni egy újabb oltóanyagot. A betegség, amely a magzatoknál fejlődési rendellenességet okoz, az Egyesült Államokban és Latin-Amerikában terjed.
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.