2019. június 16., vasárnap, Jusztin napja

Címke: olimpia

1032 cikk 1/104 oldal

Elhunyt Weckinger Edit olimpiai ezüstérmes tornász

Hosszú betegség után, életének 96. évében elhunyt Perényiné Vásárhelyi (született Weckinger) Edit, olimpiai ezüstérmes tornász – tájékoztatta a család a Magyar Olimpiai Bizottságot.

Érmes realitás: ide veled, női kardunk!

Vívóinknak biztató a rajtpozíciójuk a tavasszal kezdődő olimpiai kvalifikációs sorozat előtt, az továbbra sem kérdéses, hogy a sportág húzóágazata a kard.

Kezdődhet az újratervezés

Az elemzés hosszú heteit, hónapjait nem lehet megspórolni, de már most tisztán látszik, hogy nem a skandináv csapatok ellen elmaradt bravúrokon múlott.

Felkészülni: páratlan év

A sport körforgásában megszokhattuk, hogy a páratlan esztendők a felkészülést szolgálják: olimpiára, labdarúgó-világ-, illetve Európa-bajnokságra. Nincs ez másként idén sem.

A melbourne-i vérfürdő

Miközben 1956-ban Magyarországon a szovjet hadsereg fojtotta vérbe a magyar forradalmat, a világ túlsó felén Melbourne-ben a XVI. nyári olimpiai játékokon a két ország vízilabdázói csaptak össze.
1032 cikk 1/104 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.