2019. május 23., csütörtök, Dezső napja

Címke: olaszország

1377 cikk 1/138 oldal

Luigi Di Maio: a változás szele átszelte az Alpokat

Az olasz miniszterelnök-helyettes Franciaországban találkozott a kormány adó- és gazdaságpolitikája ellen több mint két hónapja tüntető sárgamellényes mozgalom vezetőivel.

Áprilistól vezetik be az alapjövedelmet Olaszországban

A tervek szerint áprilisban indul meg Olaszországban a kormányon lévő Öt Csillag Mozgalom (M5S) választási ígéretének számító alapjövedelem kifizetése – írta az olasz sajtó kedden.

Sok síelő halt meg az elmúlt hétvégén az Alpokban

Tíz síelő meghalt, egy pedig eltűnt lavinák sorozatában a hétvégén az Alpok francia, olasz, osztrák és svájci részén, ahol ismét jelentős mennyiségű hó hullott – közölték a katasztrófavédelem képviselői, illetve az újságok hétfőn.

Forza Salvini!

Matteo Salvini olasz belügyminiszter hivatalba lépése óta számottevően csökkentek az Afrikából származó honfoglalók sikeres európai partraszállási kísérletei.

Migrációkutató: működőképes lehet Olaszország migrációpolitikája

Működőképes lehet Olaszország migrációpolitikája, hiszen szuverén államként eldöntheti, hogy partjain kitől tagadja meg a kikötést, ezzel akár jogi vitákat és politikai ellenállást is felvállalva – mondta a Migrációkutató Intézet igazgatóhelyettese az M1 aktuális csatornán pénteken.

Nagyot buktak a nagycsapatok Itáliában

Az erőviszonyok alapján Juventus–Roma elődöntő előtt kellene állnunk, ám ehelyett Atalanta–Fiorentina meccseket rendeznek majd.

Azonnal levették a lábáról

Egy hete Schäfer András az MTK beleki edzőtáborában rúgta a labdát, s nehezen tudta elképzelni, hogy belátható időn belül három és fél éves szerződést ír alá a Genoa csapatához.
1377 cikk 1/138 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.