2021. január 26., kedd, Vanda, Paula napja

Címke: olasz kormány

12 cikk 1/2 oldal

Salvini: az olasz kormány nem bukik meg

Matteo Salvini eloszlatta a kormányválságról az olasz sajtóban terjedő híreszteléseket, hangsúlyozva, hogy az Öt Csillag Mozgalom-Liga maradéktalanul teljesíti az olaszoknak tett ígéreteket.

Választási ígéreteihez tartja magát az olasz kormány

Az Európai Bizottság – történetében először – nem fogadta el a jövő évi római költségvetést a korábban tervezettnél magasabb hiánycél és a feltűnően nagy arányú jóléti kiadások miatt.

Brüsszellel dacol az új olasz büdzsé

A szegénység elleni harc jegyében állította össze első költségvetését a június 1-jén beiktatott új, Nyugaton populistának nevezett olasz kormány.

Lázadás a római kabinet reformjai ellen

A kormánypártok választási ígéretéhez híven az új olasz koalíciós kabinet átszabta a munka törvénykönyvét, a parlament alsóháza után a szenátus is elfogadta az új jogszabályokat.

Erősödő oltásellenesek

Az oltásellenesség világszerte erősödik, miközben a kanyaró és a szamárköhögés egyre több nyugati országban üti fel a fejét.

Szakértő: Giuseppe Conte miniszterelnök-jelölt bábként jelenik meg

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök-jelölt mindent készen kap, így bábként jelenik meg a politika színpadán; nincs garancia arra, hogy valódi hatalma lesz - mondta Tanács-Mandák Fanni Olaszország-szakértő az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.