2023. január 30., hétfő, Martina napja

Címke: ókor

15 cikk 1/2 oldal

Az eddig véltnél jóval korábbi az egyiptomiak balzsamozási gyakorlata

Az eddig véltnél nagyjából 1500 évvel korábban is bebalzsamozták már a halottaikat az ókori egyiptomiak – állapították meg a kutatók a Journal of Archaeological Science című folyóiratban publikált tanulmányukban, amelyből az is kiderül, hogy a gyakorlat sokkal nagyobb területen terjedt el, mint azt eddig gondolták.

Egy nemrég felfedezett piramis sírkamráját tárták fel

Feltárták a sírkamráját annak a több mint 3600 éves piramisnak, amelynek maradványait április elején találták meg Kairótól délre, a dahsúri nekropoliszban – jelentette be szerdán az egyiptomi műemlékvédelmi minisztérium.

Régészeti kincseket találtak albán csempészeknél

Az albán rendőrség megakadályozta, hogy ókori Apollónia 230 régészeti kincsét akarták kicsempészni Albániából, két embert letartóztattak – közölte vasárnap az albán rendőrség.

Helyreállították az ókori Pompeji egyik legnagyobb mosodáját

Eredeti berendezéseivel együtt látható a pompeji ásatásokon az ókori város egyik hajdani kelmetisztító és gyapjúkészítő műhelye, Stephanus ványolója, amely a világ egyik legjobb állapotban fennmaradt ókori üzlethelyisége.

Akik elvitték a frigyládát

Az Askelónban, Izrael Földközi-tenger-partján legdélebbre fekvő városában előkerült szenzációs leleteket néhány napja mutatták be.

Római kori települést tártak fel Dunaszentgyörgyön

Egy Limes menti, római kori település részleteit tárták fel szekszárdi régészek a közelmúltban a Tolna megyei Dunaszentgyörgyön, a község bővítését megelőző ásatáson.
15 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.