2022. december 6., kedd, Miklós napja

Címke: ökológia

10 cikk 1/1 oldal

A természeti rend vallásos értelme

Hogy a mai, Istennel és a természettel szembeforduló kor korántsem a létező világok legjobbika, arra ökológiai nézőpontból markánsan mutat rá az Ars Naturae folyóirat.

Nagy lábon

Kellene még egy Föld, akkor talán jobban kijönnénk az erőforrásainkból. Idén minden korábbihoz képest is hamarabb, már augusztus elsején elérkezett a túlfogyasztás napja.

Majomvirág

Lehet optimistán tekinteni a klímaváltozásra, elfogadni a természet folyamatos változását, az új fajok megjelenésére pedig sikertörténetként tekinteni a veszteségeink mellett?

Ökológiai katasztrófa fenyegeti Dubrovnikot

Ökológiai katasztrófa fenyegeti Dubrovnikot, Korcula, Mljet, Vis és Solta szigeteket, valamint a Peljesac-félszigetet és az Adriai-tenger déli részét az Albániából érkező több tonna szemét miatt, amelyet az erős déli szél hatására az áramlat sodor ki a partokra – írta a helyi sajtó hétfőn.

Úttörő kísérlet az erdők megmentéséért

A klímaváltozás hatására számíthatunk arra, hogy az időjárás egyre szélsőségesebbé válik. A rengeteg csapadékot és nagy szelet hozó viharok mellett egyre hosszabb száraz időszakok következnek, az enyhe telek nagyobb esélyt adnak a kártevőknek a túlélésre, és a melegedő klíma olyan jövevények áttelelését is lehetővé teheti, amelyek eddig szinte teljesen ismeretlenek voltak nálunk.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.