2024. május 26., vasárnap, Fülöp, Evelin napja

Címke: OKJ

14 cikk 1/2 oldal

Targoncára akarnak ülni a legtöbben

Negyedével nőtt az ipari OKJ-s képzésekre jelentkezők száma 2017-ben – derült ki a felnőttképzéssel foglalkozó Perfekt Zrt. adataiból.

Csak nyerhet az a fiatal, aki hiányszakmát tanul

Országos szintű a munkaerő­hiány, 50-60 ezer állás betöltetlen, ugyanakkor a felsőoktatásba most fel nem vett fiatalok 238 szakma közül választhatnak 44 képzési centrumban .

Egyre fontosabb a gyakorlati tudás

Ahogy az elmúlt években, úgy idén is a műszaki, mérnöki és informatikai szakmák a legnépszerűbbek a felvételizők körében – mondta el a Magyar Időknek Csaposs Noémi.

Szakma is lehet itthon a teherautó-vezetés

Versenyképes szaktudású gépjárművezetőkkel gazdagodik itthon a közúti fuvarozás. OKJ-s képzésben is lehet kamionsofőr képesítést szerezni.

Bárki számára elérhető nyelvi képzés indul a szakközépiskolákban

Új, bárki számára elérhető, ingyenes, 300 órás nyelvtanulási lehetőség indul most szeptemberben, a jelentkezők esti tagozaton tanulnak majd – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.
14 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.