2022. augusztus 18., csütörtök, Ilona napja

Címke: OGYÉI

38 cikk 1/4 oldal

Gyógyszer-mellékhatás bejelentő kampányhét indul

A gyermekgyógyászati, valamint a terhesség és a szoptatás alatt alkalmazott kezelések kapcsán észlelt feltételezett gyógyszer-mellékhatások bejelentésére hívja fel a figyelmet a november 19-23. között zajló nemzetközi kampányhét – tájékoztatta az az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) hétfőn az MTI-t.

Gyógyszerészet: jól jöhet nekünk a brexit

A cél az, hogy a betegek mielőbb hozzájussanak az új kezelési eljárásokhoz. Az OGYÉI ezért is szeretne jelentősebb szerepet vállalni az EMA munkájában.

Sokat javulhat a gyógyszerbiztonság

A hatóság emellett táplálkozási ajánlásokat is kidolgoz az időskorúaknak – közölte Pozsgay Csilla, az intézet főigazgatója.

Kétmilliárd forint uniós forrás jut a betegbiztonság erősítésére

A beteg- és élelmiszerbiztonság, a táplálkozás-egészségügy és az egészségtudatos magatartás segítése a célja annak a programnak, amelyet az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) indít kétmilliárd forintos uniós keretösszeggel.
38 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.