2024. június 17., hétfő, Laura, Alida napja

Címke: offenzíva

36 cikk 1/4 oldal

Mintegy 15 ezer szíriai felkelő áll készen részt venni az újabb török offenzívában

Mintegy 15 ezer, török támogatású szíriai felkelő áll készen arra, hogy részt vegyen Törökország közelgő, legújabb offenzívájában az amerikai támogatású kurd milícia, a Népvédelmi Erők (YPG) ellen – közölte az Ankara támogatta lázadócsoportok többségét magába foglaló, úgynevezett Nemzeti Hadsereg ernyőszervezet szóvivője.

Trump szerint neki köszönhető, hogy elmaradt az Idlíb elleni offenzíva

Donald Trump amerikai elnök New York-i sajtótájékoztatóján szerdán kijelentette, neki köszönhető, hogy elmaradt a szíriai Idlíb tartomány elleni offenzíva. Az amerikai elnök szerint egy Twitter-bejegyzése hatására hiúsult meg a támadás.

Megtámadta a kurd-arab koalíció a szíriai lázadók utolsó fellegvárát

Halálos áldozatai is vannak az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció által is támogatott kurd-arab szövetség hétfői újabb támadásának, amelyet az Iszlám Állam dzsihadista szervezet egyik utolsó szíriai enklávéjában hajtott végre – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH), a történteket a koalíció egyik parancsnoka is megerősítette.

Új offenzívát indított az iraki hadsereg

Új offenzívát indítottak kedden az iraki kormányerők a nyugat-iraki el-Anbár kormányzóság területén az Iszlám Állam uralma alatt álló területek visszafoglalásáért – jelentette be Haider al-Abádi iraki kormányfő.
36 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.