2024. április 21., vasárnap, Konrád napja

Címke: oep

23 cikk 1/3 oldal

Főorvos: hazánkban az átlagosnál jelentősebb a lombikbébiprogram állami támogatása

Magyarországon öt beavatkozást támogat az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) a lombikbébiprogramban, ez világviszonylatban jelentősnek számít, mivel a legtöbb országban csak 3-4 kezelést finanszíroz az állam – mondta a Semmelweis Egyetem osztályvezető főorvosa hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Rétvári: a 15 milliárdos kórházfejlesztési pályázattal javul az ellátás minősége és a betegbiztonság

A 15 milliárd forint összegű, kórházak fejlesztésére kiírt múlt évi pályázat olyan lehetőséget teremtett az egészségügyi intézményeknek, amelynek segítségével működésük hatékonyabbá tehető úgy, hogy közben javul az egészségügyi ellátás minősége és a betegbiztonság is – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára a jobbikos Lukács László György írásbeli kérdésére.

Száz kórház nyert fejlesztési pénzeket

Észszerűsítik a betegellátást, ismét saját kézbe veszik a takarítást és az étkeztetést, valamint energiahatékonysági beruházásokat végeznek a kórházak a 15 milliárdos forrásból,

A piros lámpa sem állítja meg a nem fizetőket

Több mint félmillióan vettek igénybe egészségügyi ellátást júliusban úgy, hogy elvileg nem lettek volna rá jogosultak, mert ők vagy a munkáltatójuk nem fizetett járulékot.
23 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.