2019. április 21., vasárnap, Konrád napja

Címke: OECD

151 cikk 1/16 oldal

Nagy fordulat volt a gazdaságban

Kiugróan jól teljesít jelenleg nemzetközi összevetésben a magyar gazdaság, de nem szabad elkényelmesedni, több olyan tényező is van, amely kihívást jelenthet a gazdasági folyamatokban.

OECD: prosperál a magyar gazdaság

A magyar gazdaság teljesítménye jórészt a lakossági fogyasztás számottevő mértékű reálbér-növekedésére, valamint a vállalati és építőipari beruházások dinamikus növekedésére támaszkodva javul.

Megalapozott a növekedés

A kormányzat szerint stabil alapokon áll a gazdaság, belső okai nem lehetnek az esetleges lassulásnak, ugyanakkor vannak nemzetközi bizonytalanságok, amelyekre fel kell készülni.

A várható élettartam folyamatos növekedése lelassult az unióban

Az Európai Unióban a várható élettartam az egyik legmagasabb a világon, a várható élettartam folyamatos növekedése azonban lelassult, és továbbra is jelentős különbségek mutatkoznak az országok között és az országokon belül is – közölte közös jelentésében az Európai Bizottság és a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) csütörtökön.
151 cikk 1/16 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.