2024. április 20., szombat, Tivadar napja

Címke: Odrobina László

8 cikk 1/1 oldal

Túljelentkezés a kis- és középvállalkozások ügyvezetői képzésére

Elindult a kkv-ügyvezetők képzése, az érdeklődés kiemelkedő: a meghirdetett 10 ezer helyre több mint 12 ezren jelentkeztek – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

Odrobina: a szakképzés átalakításának célja a szakemberek biztosítása a gazdaságnak

A szakképzési rendszert azért kellett átalakítani, hogy jól képzett szakembereket és munkavállalókat adjon a magyar gazdaságnak – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara rendezvényén, Budapesten.

Bárki számára elérhető nyelvi képzés indul a szakközépiskolákban

Új, bárki számára elérhető, ingyenes, 300 órás nyelvtanulási lehetőség indul most szeptemberben, a jelentkezők esti tagozaton tanulnak majd – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

Továbbtanulhat minden szakképzésben részt vevő diák

Átalakítja a szakképzést a kormány azért, hogy gördülékenyebb legyen az átmenetet a szak- és a felsőoktatás között. A cél az, hogy a tanulók számára a szakképzés ne legyen zsákutca – jelentette ki a Nemzetgazdasági Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna hírfolyamában.

A szakképzés a gazdaságot szolgálja

A kormány a szakképzést úgy alakítja, hogy az a gazdaságot szolgálja – mondta Odrobina László, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.
8 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.