2023. június 9., péntek, Félix napja

Címke: Odebrecht

3 cikk 1/1 oldal

Vesztegetési ügyeiben alkut kötött az Odebrecht a perui kormánnyal

Az Odebrecht brazil építőipari vállalat alkut kötött a perui kormánnyal vesztegetési ügyeiben: 15 év alatt 182 millió dollár büntetést fizet, és bizonyítékokat szolgáltat az inkriminált tisztségviselők lefizetéséről, cserében azért, hogy továbbra is vállalkozhat az országban – közölte a Reuters hírügynökséggel szombaton a megállapodást ismerő három, meg nem nevezett forrás.

Nem akar lemondani tisztéről a perui elnök

A politikai túlélésért küzd Pedro Pablo Kuczynski perui elnök: az ellenzék az azonnali távozását követeli, politikai szövetségesei elfordulnak tőle, az ügyészség pedig kihallgatásra idézte be, miután kiderült: hozzá közel álló cégek is több millió dollárt kaptak a korrupciós botrányba keveredett brazil Odebrecht nevű építőipari óriástól.

Börtönbüntetésre ítélték első fokon a volt brazil államfőt

Kilenc és fél év börtönbüntetésre ítélte első fokon szerdán egy bíróság Luiz Inácio Lula da Silva volt brazil államfőt a részben állami Petrobras olajvállalat keretein belül kialakított, bonyolult vesztegetési rendszerben való érintettsége miatt – jelentették hivatalos források.
3 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.