2023. november 30., csütörtök, András, Andor napja

Címke: Óbudai Danubia Zenekar

15 cikk 1/2 oldal

John Cage-től Bartók Béláig

Nemrég a magyar társadalom erkölcsi, szellemi felemeléséért járó Magyar Örökség Díjban és Érték és Minőség Nagydíjban részesült az Óbudai Danubia Zenekar.

Életműkoncertet ad Budapesten a Smokie

Mostanában igen sűrűn, ha nem is naponta, de félhetente kapunk hírt egy-egy újabb „legenda”, több évtizede a pályán lévő énekes vagy együttes Budapestre érkezéséről vagy újbóli visszatéréséről.

Rettegés helyett elegancia

Sergey Rachmaninov művészetéről a zenészek java része sohasem volt túl jó véleménnyel, inkább elintézték egy szájhúzással.

Egy kis Párizs a Duna partján

Micheller Myrtill január 5-i koncertjén az Óbudai Danubia Zenekar kíséretével a múlt század Franciaországának közismert dalait és sanzonjait tűzi műsorra.

Ma is föl kell emelnünk a szívünket

Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át idén Balogh Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől Hámori Máté karmester.

Katartikus műfaji találkozások

Hámori Máté, a zenekar művészeti vezetője most is műfajokat kapcsol össze, a zeneműveket magyar költők ismert versei köré fűzte.
15 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.