2023. március 28., kedd, Gedeon, Johanna napja

Címke: Óbuda

44 cikk 1/5 oldal

Solidust talált a régész fémkeresője

Egy korabeli lovas katona másfél havi zsoldját érte az az arany pénzérme, amelyre Óbudán bukkantak az Aquincumi Múzeum régészei.

Mézes-bábos Mesefesztivált rendeznek Óbudán

Óbudán rendezik meg december 6. és 9. között a Mézes-bábos Mesefesztivált, ahol a látogatók a zenei és színházi műsorokon túl számos, egyéni kreativitást fejlesztő program segítségével kalandozhatnak majd a mesék világában.

Felavatták Árpád fejedelem szobrát Óbudán

Tarlós István elmondta: az Árpád-ház Magyarország első uralkodó családja, amely a 9. század végétől 1301-ig négy fejedelmet és huszonhárom királyt adott az országnak.

Tenk László, a makacs festő

Takarásban címmel a hetvenöt éves Tenk László utóbbi tíz évben készült festményeit csodálhatják meg azok, akik ellátogatnak az óbudai Esernyős Galériába.

Óbuda is kitiltotta területéről a sörbicikliket

Óbuda, ahogy korábban több belvárosi kerület is, kitiltja területéről a sörbiciklizést, erről a képviselő-testület csütörtöki rendkívüli ülésén döntött – közölte a III. kerületi önkormányzat közleményben az MTI-vel.

A magyar népzeneoktatást ünneplik Óbudán

Szombatig számtalan gyerek és felnőtt programmal várják az érdeklődőket Óbudán több helyszínen a Magyar Népzeneoktatás Ünnepe elnevezésű országos művészeti fesztiválon.

Mégsem lesz új pláza Óbudán

A Magyar Időkkel a beruházó azt közölte, csupán a tervezési folyamatot indították újra, aminek keretében a köznyelvben plázastopként ismert rendelkezés alóli felmentésüket is megújítanák.
44 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.