2022. augusztus 9., kedd, Emőd napja

Címke: Obama elnök

9 cikk 1/1 oldal

Nemzeti emlékhely lett egy melegbár az USÁ-ban

Nemzeti emlékhellyé nyilvánította az amerikai elnök a Stonewall Inn nevű egykori New York-i melegbárt, a homoszexuális polgárjogi mozgalom kezdetének tekintett 1969-es lázadás helyszínét.

Együttérzésüket fejezték ki a világ vezetői Obamának és az amerikaiaknak

Együttérzését fejezték ki a világ vezetői, mások mellett Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár, Jens Stoltenberg NATO-főtitkár, Joachim Gauck német államfő, Francois Hollande francia, Vlagyimir Putyin orosz elnök és Ferenc pápa az Egyesült Államoknak az Orlando egyik melegbárjában vasárnapra virradóra elkövetett, 50 halálos áldozatot követelő támadás miatt.

Amerikai-skandináv csúcstalálkozó a Fehér Házban

Barack Obama amerikai elnök pénteken Norvégia, Finnország, Svédország, Izland és Dánia vezetőit fogadta a Fehér Házban, s miközben az együttműködés példás partnereiként méltatta őket, a megbeszélések végeztével kiadott közös közleményben a résztvevők aggodalmukat hangoztatták az orosz politika fenyegető jellege miatt.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.