2022. január 22., szombat, Vince, Artúr napja

Címke: nyugdíjkorhatár

14 cikk 1/2 oldal

Ösztönzött gyermekvállalás

Gyermekenként két évvel korábbi nyugdíjazást kérelmezhetnek a romániai nők, ha az ezt célzó törvénytervezetet megszavazza a parlament alsóháza.

Lengyel külügy: hemzseg a hibáktól a brüsszeli dokumentum

Érdemi hibákat és helytelen értékeléseket tartalmaz a lengyel külügyi tárca szerint az Európai Bizottságnak az a dokumentuma, mely a Varsóval szemben az uniós alapszerződés 7. cikke szerint kezdeményezett eljárás keretében keddre összehívott uniós meghallgatásra készült.

Második szakaszába lépett a Lengyelországgal szembeni kötelezettségszegési eljárás

Az Európai Bizottság kedden úgy döntött, hogy újabb lépést tesz Lengyelországgal szembeni az európai uniós kötelezettségszegési eljárásban, vagyis indokolással ellátott véleményt küld Varsónak a bíróságok szervezetéről szóló lengyel törvénnyel kapcsolatban – jelentette be az uniós végrehajtó testület.

Külföldi munkavállalókat csábít Varsó

A társadalom elöregedése és a munkaképes felnőttek arányának csökkenése miatt ukrán, fehérorosz és vietnami állampolgárok számára könnyítené meg a munkavállalást Lengyelországban a varsói kormány – derül ki a lengyel közszolgálati rádió híradásából.
14 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.