2019. április 24., szerda, György napja

Címke: nyugat-nílusi láz

10 cikk 1/1 oldal

Csehországban is van halálos áldozata a nyugat-nílusi láznak

Egy idős asszony halt meg nyugat-nílusi lázban Csehországban, ő az első halálos áldozata a szúnyogok által terjesztett betegségnek az országban – jelentette csütörtök este a Nova cseh kereskedelmi televízió.

Nyugat-nílusi lázban halt meg egy férfi Horvátországban

A magyar határhoz közeli Pélmonostoron (Beli Manastir) egy férfi belehalt a nyugat-nílusi láz okozta fertőzésbe, ő az első halálos áldozata a betegségnek Horvátországban – közölte a horvát közegészségügyi intézet (HZJZ) hétfőn.

Tovább fertőzhet a nyugat-nílusi láz

Szúnyogcsípéssel és véradás útján terjedhet a nyugat-nílusi láz vírusa, amely a korábbi évekhez képest több embert fertőzött meg idén hazánkban és egész Európában.

Fontos a megelőzés, a szúnyogok elleni védekezés

A szúnyogok elleni védekezés, a megelőzés fontosságára hívta fel a figyelmet az MTI-nek adott csütörtöki nyilatkozatában az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kórházhigiénés és Járványügyi Felügyeleti Főosztályának osztályvezetője a nyugat-nílusi vírus szerbiai megjelenése miatt.

Korlátozták a véradást

Az Országos Epidemiológiai Központ tájékoztatása szerint a lappangási időben a nyugat-nílusi lázzal fertőzöttek nem adhatnak vért.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.