2023. december 1., péntek, Elza napja

Címke: nyelvtanulás

11 cikk 1/2 oldal

Fordítógép

Ismét fellángolt a szinkron kontra felirat vita, miután a kormány elfogadta a filmfeliratozás előtérbe helyezéséről szóló javaslatot.

Lyukasóra

Az iskolai idegennyelv-órák számában Európában az élvonalban vagyunk, a hatékonyságot tekintve azonban hátul kullogunk. A helyzet áttekintése sürgős.

Több ezren akarnak idegen nyelvet tanulni

Nagy az érdeklődés a kormány nyelvtanulást elősegítő programja iránt, amelyben a képzéseket biztosító szakképző centrumokon túl a nyelviskolák is részt vesznek.

Bárki számára elérhető nyelvi képzés indul a szakközépiskolákban

Új, bárki számára elérhető, ingyenes, 300 órás nyelvtanulási lehetőség indul most szeptemberben, a jelentkezők esti tagozaton tanulnak majd – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

Nyelvparádé a hétvégén a fővárosban

Ismét megrendezik a nyelvparádét a fővárosban: a péntektől vasárnapig tartó rendezvényen magyarországi és külföldi nyelvtanfolyamokkal, próbanyelvvizsgával, nyelvtanulási segédeszközökkel, bemutatóórákkal, nyelvkönyvekkel és online tanulási lehetőségekkel várják az érdeklődőket.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.