2021. május 17., hétfő, Paszkál napja

Címke: nyelvoktatás

11 cikk 1/2 oldal

Nyelvoktatási gondok Erdélyben

Kormányrendelettel döntött a Viorica Dancila vezette kabinet arról, hogy a kisebbségek nyelvén oktató elemi osztályokban a tanítók helyett szaktanárok tanítsák a román nyelvet.

Több pénz jut a szakképzőkben nyelvoktatásra

Az utóbbi fél évben jelentős átalakuláson ment át a szakképzés és felnőttképzés stratégiai iránya, ugyanis a piac szereplőinek az igényeihez való igazodás.

Minőségi problémák a hazai nyelvoktatásban

A hazai nyelvoktatásban nulláról a középfokú szintig 480 tanóra alatt lehet eljutni, ehhez képest az állami iskolákban negyediktől tizenkettedikig 936 tanórát kapnak a diákok.

Az idegennyelv-oktatás buktatói

Jogszabály írja elő – nagyon helyesen –, hogy diplomát csak az kaphat, akinek valamilyen világnyelven van egy középfokú nyelvvizsgája.

Navracsics: a magyar oktatás legneuralgikusabb pontja a nyelvoktatás

A magyar oktatás legneuralgikusabb pontja a nyelvoktatás, ebben mélyen az uniós átlag alatt vagyunk – mondta Navracsics Tibor, az Európai Unió oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős biztosa a felsőoktatás helyzetéről rendezett budapesti konferencián, csütörtökön.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.