2021. május 18., kedd, Erik, Alexandra napja

Címke: Nyelviskolák Szakmai Egyesülete

10 cikk 1/1 oldal

Több pénz jut a szakképzőkben nyelvoktatásra

Az utóbbi fél évben jelentős átalakuláson ment át a szakképzés és felnőttképzés stratégiai iránya, ugyanis a piac szereplőinek az igényeihez való igazodás.

Január 1-jétől ingyenes az első nyelvvizsga

Január elsejétől az első nyelvvizsga díját legfeljebb a minimálbér 25 százalékáig megtéríti az állam a 35. életévüket még be nem töltött sikeres vizsgázóknak – mondta Berényi Milán.

Minőségi problémák a hazai nyelvoktatásban

A hazai nyelvoktatásban nulláról a középfokú szintig 480 tanóra alatt lehet eljutni, ehhez képest az állami iskolákban negyediktől tizenkettedikig 936 tanórát kapnak a diákok.

Újabb diplomamentő programra lenne szükség

A korábbi években költségvetési támogatással indított diplomamentő programok újraindítása mellett Berényi Milán, a Nyelviskolák Szakmai Egyesületének elnöke.

Ingyenessé teszik az első nyelvvizsgát

Az állam magára vállalja az az első középfokú nyelvvizsga költségét – erre tesz javaslatot a kormány az új ifjúsági stratégiában.

Több ezren akarnak idegen nyelvet tanulni

Nagy az érdeklődés a kormány nyelvtanulást elősegítő programja iránt, amelyben a képzéseket biztosító szakképző centrumokon túl a nyelviskolák is részt vesznek.

A nyelvtanulást segíti az uniós program

A kormány 15 milliárd forintos uniós forrást biztosít a lakosság idegen­nyelv-ismeretének felzárkóztatására – értesült a Magyar Idők.

Több ezer diplomát nem vehetnek át

Felhívták a figyelmet: a felnőttképzés keretében nyelvet tanulók száma az elmúlt tíz évben durván a harmadára esett vissza.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.