2023. március 28., kedd, Gedeon, Johanna napja

Címke: nyári szezon

15 cikk 1/2 oldal

Szárnyalt a turisztika a nyári szezonban

A ki- és beutaztatók is rendkívül jó forgalmat könyvelhettek el idén nyáron – ismerteti a hétfői Világgazdaság turisztikai ágazati vezetőkre hivatkozva.

Évente több ezer embert mentenek ki a vízből

A vízimentők szóvivője szerint nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy felhevült testtel, tele gyomorral, illetve alkoholfogyasztás után nem szabad vízbe menni.

Kezdődik a viharjelzés a nagy tavainkon

Folytatódik a jelzőrendszer tökéletesítése, négy balatoni lámpát, az akalit, a zánkait, a révfülöpit és az ábrahámhegyit LEDES világításura cserélték.

Lezárultak az ellenőrzések a kalandparkokban

A razzia során vizsgálták az eszközök terhelhetőségét, az üzemeltetési naplót, és az eszközök kezelését végző alkalmazottak alkalmasságát, képesítését is.

Javult a közbiztonság a Balaton és a Velencei-tó környékén

Javult a közbiztonság a Balaton és a Velencei-tó körül a nyári turisztikai szezonban – jelentette ki a rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes kedden Tihanyban, a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (BKKB) szezonzáró értekezletét követő sajtótájékoztatón.

Javult az élemiszerbiztonság a vendéglátóhelyeken a nyáron

Számos területen javulást tapasztaltak az élemiszerbiztonsági ellenőrök a vendéglátásban a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzési akció során, jelentősen csökkent például a korábbiakhoz képest a higiéniai hiányosságok és a fogyasztásra alkalmatlan termékek aránya, de még így is ki kellett vonni a forgalomból 102 tonna élelmiszert.

Drága nyaralásra is futotta

Az idei nyár slágere Horvátország volt, amely ezúttal megelőzte a tavalyi nyertes Olaszországot honfitársaink körében.

Jelentősen csökkent a bűncselekmények száma a Dél-Balatonnál

A három dél-balatoni rendőrkapitányság, Siófok, Fonyód, Marcali illetékességi területén idén több mint 40 százalékkal csökkent a bűncselekmények száma június elseje és augusztus 22-e között tavalyhoz képest – számolt be Piros Attila Somogy megyei rendőrfőkapitány a Dél-Balatoni Szezonális Bűnmegelőzési Központ (DBBK) évadzáró rendezvényén pénteken Siófokon.
15 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.