2022. november 30., szerda, András, Andor napja

Címke: növényvédelem

10 cikk 1/1 oldal

Ott is lehet permetezni, ahol eddig tilos volt

Nem kapnak büntetést és a nekik járó zöldítési támogatást is megkaphatják azok a gazdák, akik a tilalom ellenére permetezéssel vagy más módon védekeznek a túlszaporodott kártevők ellen.

Megújult portál segítheti a gazdákat

A növényvédelmi portál létjogosultságát és népszerűségét az indulás óta megszületett több mint 37 ezer bejegyzés és az egyre növekvő látogatószám bizonyítja.

Élő fegyverek a növényvédelemben

Talajromboló hatású műtrágyák és növényvédő szerek nélkül is elképzelhető a mezőgazdaság a Magyar Tudományos Akadémia szerint. A testület holnap tart konferenciát, ahol a környezetbarát lehetőségekről számolnak be a szakértők.

Kevesebb a vegyszer

Bár a tavalyi aszályos nyár nem tett jót a növények fejlődésének, a vegyszerhasználatra annál kedvezőbb hatással volt.

A modern növényvédelem az emberi egészség egyik záloga

A modern növényvédelem az emberi egészség egyik záloga, az élelmiszerbiztonság ugyanis a talajnál és az egészséges növényeknél kezdődik – mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára kedden Budapesten a tárca közleménye szerint.

Szigorodnak a permetezés szabályai

Több ponton is módosult januártól a növényvédelmi tevékenységre vonatkozó szabályozás. A miniszteri rendelet szerint lakott területen csak akkor lehet gépi permetezést alkalmazni, ha előtte tájékoztatták a környéken élőket.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.