2023. december 8., péntek, Mária napja

Címke: november 4.

26 cikk 1/3 oldal

Diktatúra az ellenzékben tombol

Az ellenzék azért állítja, hogy ma Magyarországon diktatúra van, hogy kedvező körülmények esetén külföldi gazdasági, politikai és akár katonai segítséget szerezhessen egy erőszakos hatalomátvételhez.

A magyarok kiálltak a diktatúrával szemben

A forradalom 1956. október 23-án békés tüntetéssel kezdődött, majd fegyveres felkeléssel folytatódott a kommunista diktatúra és a szovjet megszállás ellen. 

Derékra csavart szabadság

1956-os ereklyét ajándékozott a Magyar Nemzeti Múzeumnak három ’56-os szabadságharcos, akik a Nyugatra kimenekített Széna téri lyukas zászlót őrizték.

Nem volt hiábavaló a mártírok áldozata

Országszerte és a fővárosban is több rendezvényen emlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének és a hazánkat megszálló szovjet csapatok bevonulásának 61. évforduló­jára. Kormánypárti politikusok az áldozatok emléke előtt tisztelegve Magyarország függetlenségének fontosságára hívták fel a figyelmet.

A forradalom legszebb pillanata

Csete Örs 1993 óta fotózza és interjúvolja a forradalom résztvevőit, főként a fegyvereseket és a börtönbüntetést elszenvedőket.
26 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.