2020. augusztus 3., hétfő, Hermina napja

Címke: növekedett

19 cikk 1/2 oldal

KSH: szeptemberben is 26 százalékkal nőtt az építőipar termelése

Szeptemberben az építőipari termelés 25,8 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, az előző havi 25,7 százalékos felülvizsgált adattal szinte megegyezően. Mindkét építményfőcsoport termelése nőtt: az épületek építésének volumene 22,2, az egyéb építményeké 30,5 százalékkal. Az építőipar szezonálisan és munkanaphatással kiigazított termelése 0,2 százalékkal csökkent az előző havihoz mérten – jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Rekord félévet zárt a Konzum-csoport

A tavaly decemberben bejelentett tőkeemelés-sorozatnak köszönhetően a Konzum-csoport saját tőkéje rohamosan növekedett az első félévben, június végén már meghaladta az 58 milliárd forintot.

KSH: 6,2 százalékkal nőtt az ipari termelés júliusban

Júliusban az ipari termelés volumene 6,2 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, a munkanaphatástól megtisztított adatok szerint a termelés 3,9 százalékkal emelkedett – jelentette első becslése alapján csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A második negyedévben nőtt a csok-kihelyezés

A második negyedévben az előző negyedévinél és az egy évvel korábbinál is több családi otthonteremtési kedvezményt (csok) helyeztek ki a nagy kereskedelmi bankok, amelyek április-júniusban összesen hozzávetőleg 20 milliárd forint támogatást juttattak el az ügyfelekhez – közölték az MTI által megkeresett pénzintézetek.

Nőtt a doktori képzésben részt vevők száma az előző tanévben

A 2017/2018-as tanévben a felsőoktatási intézmények nappali képzésein valamivel több mint kétszázkétezer fiatal vett részt, 3200-zal kevesebben, mint az előző tanévben. Doktori fokozat megszerzése céljából 10,9 százalékkal többen, 6,3 ezren tanulnak, a doktoranduszok a felsőoktatásban hallgatók 3,1 százalékát teszik ki – írta a Magyar Hírlap pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján.

KSH: májusban is nőtt az ipari termelés

Májusban az ipari termelés volumene 0,4 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Munkanaphatástól megtisztított adatok szerint a termelés 3,8 százalékkal emelkedett – erősítette meg csütörtökön második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
19 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.