2024. május 26., vasárnap, Fülöp, Evelin napja

Címke: normakontroll

10 cikk 1/1 oldal

Előzetes normakontrollra küldte Áder a víztörvényt

A ki nem hirdetett jogszabály alapján nem kellene engedélyeztetni, sem bejelenteni a 80 méternél sekélyebb és csupán a házi vízigényt kielégítő kutakat, ezt kifogásolta az államfő.

A lengyel államfő normakontrollt kért a gyülekezési törvényről

Andrzej Duda lengyel államfő nem írta alá, hanem előzetes normakontrollt kérve az alkotmánybírósághoz továbbította az ellenzék által is vitatott, a parlament által december közepén elfogadott gyülekezési törvényt – közölte csütörtökön az államfői hivatal szóvivője.

MNB-alelnök: a jegybank tiszteletben tartja az Alkotmánybíróság döntését

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) tiszteletben tartja az Alkotmánybíróság döntését, az alapítványok minden olyan adatot ki fognak szolgáltatni, amit kikérnek – mondta Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke vasárnap a Kossuth Rádió Déli Krónika című műsorában sugárzott felvételen.

Normakontrollt kért az államfő két törvényről

Előzetes normakontrollt kért Áder János államfő a Magyar Nemzeti Bankról, valamint a postai szolgáltatásokról szóló törvények módosításáról az Alkotmánybíróságtól.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.