2024. március 5., kedd, Adorján, Adrián napja

Címke: nő

35 cikk 1/4 oldal

Elismerték a harmadik nemet Németországban

Jóváhagyta a német parlament azt a jogszabályt, amelynek értelmében ezentúl a születési anyakönyvekben a nem megjelölésére a nő és a férfi mellett a különböző kifejezés is használható lehet.

Folytatódik a voksolás Romániában

Romániában a férfi és nő házasságán alapuló család fogalmának alaptörvénybe iktatásáról dönt Románia csaknem 19 millió választópolgára a vasárnap estig tartó kétnapos alkotmánymódosító népszavazáson.

A család fogalmáról dönt Románia

A férfi és nő házasságán alapuló család fogalmának alaptörvénybe iktatásáról dönt Románia csaknem 19 millió választópolgára.

Nő az egyszer használatos műanyagok termékdíja

A termékdíjtörvény módosításával várhatóan nő az egyszer használatos műanyag poharak, edények termékdíja, és a kör várhatóan tovább bővül az egyszer használatos műanyag evőeszközökkel, köztük a keverőpálcával és a szívószállal – mondta Makai Martina, a zöldgazdaság fejlesztéséért, klímapolitikáért és kiemelt közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkár egy pénteki budapesti fórumon. Hozzátette: 2021-től teljesen betiltják a műanyag zacskókat.

Életfogytiglant kapott a neonáci nő

Ítélet született abban a müncheni neonáci perben, amelyet évek óta figyelemmel kísért Németország. A bűnöző hármas egyetlen élő tagja továbbra is tagadja részvételét a merényletekben.
35 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.