2019. október 16., szerda, Gál napja

Címke: Nicolae Ceausescu

10 cikk 1/1 oldal

Gyulafehérvári álom

Sok román ember is van, aki elhibázottnak tartotta, hogy a Nicolae Ceausescu meggyilkolása utáni rezsim ezt a napot tette a Román Köztársaság hivatalos ünnepévé.

A magára hagyott város

Nagyvárad polgármestere, Ilie Bolojan bizonyára a legeminensebb városvezető akar lenni Romániában, a balkáni birodalom nagy nemzeti ünnepe, Erdély elrablásának centenáriuma évében.

Ceausescu szelleme Romániában

A diktátor szelleme mindenekelőtt a közel száz éve odacsatolt Erdélyben tombol. A románok minden elképesztő arcátlanságot bevetnek a magyarüldözés során.

Leszámolás a román forradalommal

A bukaresti katonai ügyészség álláspontja szerint szándékos katonai diverzió, tudatos rémhírkeltés következtében veszítette életét több mint 1100 ember 1989-ben.

Ma harminc éve lázadt fel Brassó

Kevesen tudják és keveset beszélnek arról, hogy a Temesváron kirobbant 1989-es forradalom előtt két évvel Brassóban munkások ezrei követelték az utcán Nicolae Ceausescu kommunista diktátor lemondását.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.