2024. február 23., péntek, Alfréd napja

Címke: NFSZ

11 cikk 1/2 oldal

Egyre kevesebben keresnek munkát

A nyár első hónapjában 43 200 álláskereső kérte nyilvántartásba vételét a kirendeltségeken, 12,4 százalékuk első alkalommal regisztrált.

Tovább csökkent az álláskeresők száma

Az álláskeresők 28,2 százaléka – 76 000 ember – tartósan, több mint egy éve keresett munkát, ez 9,3 százalékponttal jobb arány az egy évvel korábbinál.

NGM: pályázat jelent meg munkaerőpiaci szolgáltatások támogatására

Nem állami szervezetek munkaerőpiaci szolgáltatásainak támogatása címmel új pályázati felhívás jelent meg a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) keretében, civil és nonprofit szervezetek 6 milliárd forintra pályázhatnak – hívta fel a figyelmet Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára csütörtökön.

Tovább csökkent az álláskeresők száma

A nyilvántartott álláskeresők száma 22,0 százalékkal csökkent Magyarországon egy év alatt, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában a novemberi zárónapon 273,5 ezer álláskereső szerepelt, közel 80 ezerrel kevesebb, mint egy éve.

Hetvenezerrel kevesebb álláskereső

Mintegy 19,4 százalékkal (70 ezer fővel), 291,9 ezerre csökkent egy év alatt az álláskeresők száma júliusban – derül ki a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat közzétett adataiból.

13,7 százalékkal csökkent az álláskeresők száma 2015-ben

Az álláskeresők száma 13,7 százalékkal csökkent 2015-ben, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában a decemberi zárónapon 337,5 ezer álláskereső szerepelt, több mint 53 ezerrel kevesebb, mint egy évvel korábban.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.