2021. július 29., csütörtök, Márta, Flóra napja

Címke: név

8 cikk 1/1 oldal

A Ghymes együttes 35 év után módosított a nevén

Megújult és módosított elnevezésén az idén 35 éve alakult Ghymes együttes. A népszerű világzenei formáció 2019. március 24-én már Szarka Tamás & Ghymes néven ad koncertet a Budapest Kongresszusi Központban (BKK).

Reklámvirágok

Ne múló nyelvi divatok írják át a nyelvet, hanem próbáljunk már végre értelmes nyelvtervezéssel odáig jutni, hogy a digitalizációt állítjuk anyanyelvünk szolgálatába!

A macedónok több mint 40 százaléka támogatja az ország nevének megváltoztatását

A macedón állampolgárok több mint 40 százaléka támogatja az ország nevének Macedóniáról Észak-Macedóniára történő megváltoztatását, valamint az Európai Unióhoz és a NATO-hoz való csatlakozást – derült ki az Euroactiv című, uniós ügyekkel foglalkozó portál által szerdán közzétett felmérésből.

Nem ússza meg a 100 nevet használó migráns

Csoportos garázdaság miatt elfogató parancsot adott ki a bíróság egy Budapesten élő nigériai férfi ellen. Korábban megszüntették ellene az eljárást, mert mindig más nevet használt és a bíróság szerint így nem lehet elítélni. A Kúria azonban felülbírálta a jogerős ítéletet és kimondta: nem akadálya a büntetőeljárás lefolytatásának, ha kétséges a terhelt személyazonossága.
8 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.