2022. november 28., hétfő, Stefánia napja

Címke: népvándorlás

31 cikk 1/4 oldal

Kalapácsok a kínai Lösz-fennsíkon

Brit és kínai régészek fedeztek fel olyan ősi eszközöket, amelyek azt sugallják, hogy az emberelődök az eddig hittnél jóval korábban érkeztek meg Ázsiába.

Migráció és antiszemitizmus

Immár két éve özönlik az emberáradat Európába. Jön Ázsiából és Afrikából, jön szárazföldön és tengeren. És azóta dúl a vita a feltartóztathatatlannak látszó népvándorlásról is.

Milliókat űz Európába a szárazság

A klímavédelem nem egyenlő a jólétről és a fejlődésről való lemondással, de szükség van a fogyasztói gondolkodásmód megváltoztatására.

Az utolsó kék szemű

A Lugas kerekasztalánál L. Rédei Mária demográfus, Búr Gábor történész, Afrika-kutató és Kránitz Mihály teológus, egyetemi tanár beszélgetett a világ népességének átrendeződéséről.

Orbán Viktor: Felértékelődik a rend Európában

A népvándorlás időszakában a törvények és a rend uralma különösen fontos, a rendezett országok ugyanis versenyelőnyhöz juthatnak – jelentette ki tegnap Orbán Viktor miniszterelnök a Kúrián, az ügyészség napja alkalmából rendezett ünnepségen.

Lejárt a profitmaximalizálás kora

A migránsválság is megmutatta, hogy változtatni kell a vezetői szemléleten, s a döntéshozói felelősségnek kell előtérbe kerülnie a profitmaximalizálással szemben.
31 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.