2024. június 17., hétfő, Laura, Alida napja

Címke: népszámlálás

9 cikk 1/1 oldal

A KSH megkezdi a 2021-es népszámlálás előkészítését

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) megkezdi a 2021-es népszámlálás előkészítését; a szervezet szerdától véleménykutatást végez, hogy felmérje, mit gondolnak az emberek a személyazonosító adat megkérdezésével történő népszámlálás lehetőségéről.

Periférián

Növekvő urbanizáltsága ellenére a roma lakosság népességen belüli aránya még mindig a kistelepüléseken a legmagasabb.

Húszmillióval több lakosa lehet Pakisztánnak

Pakisztán mintegy 220 millió lakosával immáron a világ öt legnépesebb állama közé sorolható – derült ki a közép-keleti országban elvégzett népszámlálás pénteken közzétett előzetes adataiból, amelyek még az iszlámábádi kormányt is meglepték.

Minden harmadik munkavállaló ingázik

A hazai munkavállalók több mint harmada számít ingázónak. A legtöbben Budapestre, Székesfehérvárra, Győrbe és Miskolcra járnak dolgozni más településről.

KSH: keddig tart a kis népszámlálás

Kedden véget ér a mikrocenzus, vagyis a kis népszámlálás, ezért akik értesítést kaptak, de még nem járt náluk az összeíró, azoktól a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) azt kéri, érdeklődjenek a hivatal ingyenes zöld számán.

Álnépszámlálók is gyűjtenek adatokat

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság arra figyelmeztette a lakosságot, hogy az október elseje óta zajló, november 7-ig tartó mikrocenzus idején – amikor a népesség személyi, családi és lakásviszonyairól tartanak összeírást – magukat népszámlálónak kiadó, álkérdezőbiztosok is kopogtatnak a magánházaknál.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.