2021. március 4., csütörtök, Kázmér napja

Címke: népművészet

27 cikk 1/3 oldal

Különleges évaddal tér vissza a Fölszállott a páva

Különleges évaddal tér vissza a közmédia népzenei és néptáncos tehetségkutató műsora, a Fölszállott a páva – hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfő délelőtti műsorában.

Népművészeti fesztivál lesz a hétvégén Gyulán

A népi értékek bemutatása, a néptánckultúra és a népi kismesterségek elismert alkotóinak bemutatása áll az idei gyulai Körös-völgyi Sokadalom középpontjában – mondta el az eseményt beharangozó keddi sajtótájékoztatón a város polgármestere.

Népművészeti fesztivált rendeznek Tatán

A Kenderke Néptáncegyesület a hétvégén Tatai Sokadalom néven három napos népművészeti fesztivált tart a város központjában található Angolparkban - közölték a szervezők az MTI-vel.

Tárgyak a jelenidejűségről

Furcsa, hogy leginkább az időről való gondolkodásra késztet az idei Nemzeti Szalon tárlata, amely Kéz / Mű / Remek címmel ma 11 órakor nyílik a Műcsarnokban.

500 alkotó 3500 munkája a Népművészeti Nemzeti Szalonon

Csaknem 500 népi kézműves mester és iparművész mintegy 3500 munkáját vonultatja fel az anyaország és Erdély számos tájegységéből a Műcsarnokban Kéz-Mű-Remek címmel szombaton nyíló Népművészeti Nemzeti Szalon.

Egy nap, amikor minden a népművészetről szól

Harminckét éve indult útjára Sződligeten az a program, amely időközben országos eseménnyé nőtte ki magát, a versenyt legutóbb 533 részvevővel rendezték meg.

Főnix, amely nem ég el

Szabó Kinga keramikusművésznek, a Népművészet Mesterének, a Mezőtúrtól a Zsolnay-gyárig című életműtárlata különös pályáját mutatja be a Magyar Népi Iparművészeti Múzeumban.
27 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.