2024. március 5., kedd, Adorján, Adrián napja

Címke: népességcsökkenés

11 cikk 1/2 oldal

A demográfiai tél fogságában

Legalább próbáljunk meg a gyermekeinkre egy magyar Magyarországot hagyni, ahol otthon lehetnek. „Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne.”

Milliók vándorúton

Közismert, hogy az ENSZ alapvető emberi joggá akarja tenni a migrá­ciót, s ezek a jogok lassan az univerzumhoz válnak hasonlóvá, amely az ősrobbanás óta folyamatosan tágul.

A demográfia komoly kihívás

A kormányzat, nagyon helyesen, nem a bevándorlással, hanem a magyar családok támogatásával szeretné megoldani a népesedési kérdést. Ez hosszú távú feladat.

Az elnéptelenedés fenyegeti Romániát

Drámai méreteket ölt a demográfiai válság Romániában, összességében 66 ezerrel csökkent 2016-ban az ország lakossága. Az idei első adatok szerint csak januárban több mint tizenháromezerrel csökkent a lélekszám, ami olyan, mintha négy közepes méretű község néptelenedne el teljesen.

Úton a nyolcmilliós Magyarország felé

Kutatók szerint most lépjük át azt a határt, amikortól kezdve már matematikai esélye sem lesz a folyamat megfordításának.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.