2022. szeptember 30., péntek, Jeromos napja

Címke: nemzetközi koalíció

16 cikk 1/2 oldal

Több mint félszáz halottja van egy szíriai börtön bombázásának

Több mint félszáz halottja van annak a bombázásnak, amelyet hétfőn hajtott végre Szíriában a nemzetközi koalíció az Iszlám Állam nevű terrorszervezet egyik börtöne ellen – adta hírül kedden az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).

Ausztrália felfüggesztette légicsapásait Szíriában

Ausztrália kedden bejelentette, hogy felfüggesztette légicsapásait Szíriában, miután az Egyesült Államok vasárnap lelőtt egy szíriai harci repülőgépet, Moszkva pedig megfenyegette a koalíciót.

Koalíciót sürgetett az USA a terror ellen

Donald Trump a jó és a rossz, nem pedig a civilizációk harcaként írta le a terrorellenes küzdelmet a muzulmán vezetők csúcstalálkozóján.

Nemzetközi koalíció: szorul a hurok az Iszlám Állam nyaka körül

Az Egyesült Államok támogatta Szíriai Demokratikus Erők nevű lázadószervezet egyre szorosabbra vonja a hurkot az Iszlám Állam nevű terrorszervezet körül; az utóbbi egy hétben 350 négyzetkilométernyi területet foglalt el a szervezettől, amely fokozatosan elszigetelődik kelet-szíriai központjában, Rakkában – közölte szerda este az amerikai vezetésű nemzetközi koalíció szóvivője.

Varsó hajlandó lenne növelni a részvételt az Iszlám Állam elleni koalícióban

Varsó hajlandó fontolóra venni a lengyel részvétel növelését az Iszlám Állam (IÁ) elleni nemzetközi koalícióban – közölte csütörtökön lengyel újságírókkal Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter, aki részt vett Washingtonban a terrorellenes nemzetközi konferencián.

Szíria: koalíciós támogatást kaptak a török fegyveres erők

Az Egyesült Államok vezette terrorellenes koalíció gépei támogatást nyújtottak az Iszlám Állam (IÁ) kezén lévő észak-szíriai Báb várost ostromló török fegyveres erőknek – közölte kedden Peter Cook, az amerikai védelmi minisztérium szóvivője.
16 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.