2024. július 22., hétfő, Magdolna napja

Címke: nemzeti park

23 cikk 1/3 oldal

Nyaralóhajózás beindítását tervezi a kormány a Felső-Tiszán

A nyaralóhajózás beindítását tervezi a kormány a Felső-Tiszán, a Tisza-tó feletti régió turizmusának fellendítése érdekében – mondta a kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Aggtelek: barangolás egy ősi földön

Természetjárásunkat az Aggteleki Nemzeti Parkban folytatjuk, ahol az emberi jelenlét az őskorra nyúlik vissza. Ennek ellenére a táj sokfelé az érintetlen ősvadon képével tárul elénk.

Milliárdok jutnak az erdei fejlesztésekre

Hat év alatt a kormány 16 milliárd forintot fordított az erdészetek és nemzeti parkok turisztikai fejlesztésére – közölte Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

Vulkáni táj a Balaton északi partján

A magyar tenger északi részén húzódik egyik leglátványosabb nemzeti parkunk. A lenyűgöző felszíni képződmények és a balatoni kilátás adja a terület fő attrakcióját, de a barlangokban is érdekes látnivalók akadnak. Sorozatunk következő része a Balaton-felvidéki Nemzeti Park geológiai képződményeit járja körül.

Gazdag élővilág a déli határ mentén

A Duna–Dráva Nemzeti Park leggazdagabb állat- és növényvilágú élőhelyei az erdők és a szigetek. A déli határzár csak rövid szakaszon érinti a park területét.
23 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.